TwitterFacebookGoogle+

Gliga Paula performera samurailor din Voiniceni

  • Written by:

Cu ocazia turneului organizat de CS Samuraii Florii de Cireş Voiniceni, am cunoscut-o pe marea speranţă a clubului mureşan, Gliga Paula. Judoka de mare valoare, în vârstă de 12 ani, campioana şi vicecampioana naţională în anul 2012, a reuşit să facă un mare pas pentru viitorul carierei ei. În rândurile următoare puteţi citi interviul pe care această l-a acordat în exclusivitate pentru revista noastră:

Rep: Paula, am auzit despre performanţele tale şi aş vrea să ne spui de cât timp faci judo?

Paula Gliga: Am început judo-ul acum 3 ani, în sala de la şcoala din Voiniceni.

Rep: Cum este să începi judo-ul avandu-l antrenor pe tatăl tău?

Paula Gliga: Da, poate părea un pic ciudat, dar eu m-am obişnuit cu ideea că tata este antrenorul meu. El a înfiinţat clubul Samuraii Florii de Cireş şi astfel am devenit, alături de sora mea Manaila Alexandra, medaliata şi ea anul acesta cu bronz la seniori, primii sportivi ai clubului.

Rep: Ştiu că de ceva timp ai luat drumul Clujului, acolo unde ai început o nouă etapa în judo. Cum este acolo şi ce ne poţi spune?

Paula Gliga: De 2 luni am ajuns la echipa din Cluj, unde fac antrenamente cu fetele de la lotul naţional, având şedinţe de pregătire sub îndrumarea antrenorilor Geanina Andreica, cea care m-a adus aici, Laua Moise-Moricz, Florin Bercean şi Simona Richter. Am câte un antrenament pe zi, iar sâmbăta fac 2 antrenamente.

Rep: Eşti de 2 luni în Cluj-Napoca. Cum te împaci cu şcoală?

Paula Gliga: Când s-a decis că eu să vin să fac parte din această echipă, am fost nevoită să mă mut cu şcoala în acest oraş. În prezent învăţ la Liceul cu Program Sportiv, unde sunt clasa a VI-a, doamna antrenoare Laura predând aici judo. Mă împac bine cu şcoala, mă ajută foarte mult faptul că în clasa mai am doi colegi de la judo, restul fiind atleţi.

Rep: E prima competiţie în care să zicem că reprezinţi Clujul? Cum este?

Paula Gliga: Da, este prima competiţie şi mi se pare oarecum ciudat. Sper să nu mă lupt vreodată cu fostele mele colege pentru că mi-ar părea foarte rău dacă aş învinge în acel meci.

Rep: Spune-ne te rog cum sunt noii tăi antrenori?

Paula Gliga: Toţi trag de mine, la antrenamente ne cer tuturor seriozitate, multă muncă, este obositor dar ştiu că va fi bine aşa.

Rep: Ai câştigat locul I la cupa organizată de fostul tău club. Cum este şi cum au fost meciurile?

Paula Gliga: Sunt bucuroasă, meciurile nu au fost foarte grele, cel mai greu cred că l-am avut în semifinala când a trebuit să lupt contra judoka Oltean Danuta.

Rep: În final spune-ne ce procedee preferate ai tu?

Paula Gliga: Procedeele mele preferate sunt seoinage, uchimata şi sode tsuri komi goshi.

image:
http://www.oradejudo.ro/wp-content/woo_custom/95-IMGP5706.jpg

Leave a Reply