TwitterFacebookGoogle+

Grand Slam-ul de la Tyumen, un pas spre visul unei medalii la mondiale

Grand Slam-ul din Tyumen este ultima mare competiţie înaintea Campionatelor Mondiale ce vor avea loc tot în Rusia dar la Cheliabynsk. România participa la această întrecere cu un număr de 6 judoka, 5 la feminin şi 1 la masculin.

Întrecerea va debuta sâmbătă, zi în care ţara noastră va alinia la start majoritatea sportivilor deplasaţi. Prima care va intra pe saltea va fi Monica Ungureanu la -48 kg, care va da piept cu judoka din Rusia, Irina Dolgova. Aceasta din urmă are în palmares o medalie anul acesta la Grand Prix-ul din Turcia.

O categorie unde România a înscris două sportive este -52 kg, Larisa Florian urmând să o întâlnească pe Antonina Kirievska. în timp ce Andreea Chiţu o va întâlni pe Ilona Buryachenko, ambele fiind tot din Rusia.

Vicecampioana olimpică de la Londra din 2012 şi una din speranţele la medalie în cadrul categoriei -57 kg, Corina Căprioriu, a avut şansă, astfel că tragerea la sorţi i-a oferit un tur liber. Nu la fel se poate spune despre Loredana Ohâi care va trebui să o înfrunte în turul întâi pe azera Kifayat Gasimova.

Singurul reprezentant la masculin al ţării noastre este Natea Daniel, la categoria +100 kg, medaliat cu bronz săptămâna trecută la Grand Prix-ul de la Ulaanbaatar, va intra în concurs duminică, primul meci avându-l cu italianul Alessio Mascetti.

Concursul din oraşul rusesc Tyumen este dotat cu premii în valoare de 154 mii de dolari şi se va bucura de prezenţa a 265 judoka (140 masculin, 125 feminin) din 38 de state.

Foto: IJF Media - Gabriela Sabău
laechonw_postmessage:
laechonw_twitterhandle:
laechonw_twitterhash:
laechonw_ogtype_facebook:
article

Leave a Reply