TwitterFacebookGoogle+

FOTO Andreea Chiţu, vicecampioană mondială in Rusia

  • Written by:

Astăzi, în oraşul rusesc Chelyabinsk s-a desfăşurat a doua zi a Campionatului Mondial de Judo pentru seniori. România a trăit cea mai mare satisfacţie după 33 de ani la un Campionat Mondial.

UPDATE 18.05 “Sunt foarte bucuroasă de această medalie. MulţumescChitu Chelyabinsk 2014 antrenorilor şi tuturor colegelor cu care m-am antrenat. Am început mai greu turneul dar mi-am revenit pe parcurs. Am avut de recuperat în două meciuri dar am reuşit să mă mobilizez. Mai am de muncit până voi reuşi să o înving pe kosovară. Am venit aici cu gândul numai la aur dar sunt mulţumită acum şi cu medalia de argint” Andreea Chiţu, vicecampioană mondială

UPDATE 17.15 “Este o zi mare pentru judo-ul românesc. Drumul până în finală al Andreei a fost unul de vis, patru “Super-Ippon-uri” care fac din sportiva noastră una dintre cele mai tari judoka din lume. Este cel mai tare concurs de pe planetă şi pot spunem că suntem o delegaţie fericită în Rusia. Vă pupam pe toţi şi sperăm că mâine să ne bucurăm la fel pentru Corina şi Loredana.” Doru Ioan Sapta – preşedintele Federaţiei Române de Judo

În cea de-a doua zi România a participat la categoria -52 kg cu două judoka şi anume Andreea Chiţu şi Larisa Florian. Dacă Larisa a pierdut încă din primul tur, Andreea Chiţu, sportivă ce se pregăteşte în Centrul Olimpic de la Cluj, a reuşit o competiţie de vis trecându-şi în palmares cea mai importantă medalie din carieră. Debutul a fost unul cu emoţii după ce a fost condusă în primul meci de către Legentil Christianne, revenind spectaculos în ultimele 13 secunde din meci. Putem spune că a fost un duş rece pentru judoka noastră deoarece meciurile ce au urmat au fost perfecte. Le-a învins pe rând pe sportivele Giuffrida Odette (Italia), Mareen Krah (Germania), Erika Miranda (Brazilia).

Finala a avut istoria ei. Majlinda Kelmendi din Kosovo, campioana mondială en titre, i-a ieşit în cale sportivei noastre. După meciurile superbe pe care Andreea le-a făcut până în finală, aceasta a pierdut aurul după ce a fost proiectată de Wazari (7 puncte) şi Yuko (5 puncte). Obţine astfel prima medalie de argint pentru judo-ul feminin romanesc şi îl egalează pe Constantin Nicolae ca performanţă într-o astfel de competiţie. Judoka româncă nu se afla la prima medalie mondială, ea obţinând bronz în 2011 la Paris. Medalia cucerită astăzi la Chelyabinsk este cea de-a unsprezecea pentru România în istoria participărilor la Campionatele Mondiale de Judo pentru seniori.

Ultima finală în care un sportiv roman a luptat cu medalia de aur pe masă a fost în 1981, la Maastricht, unde Constantin Nicolae, tatăl celebrului fotbalist Marius Nicolae, a câştigat argintul după un meci cu japonezul Katsuhiko Kashiwazaki. În istorie exista un sportiv de origine română campion mondial, Daniel Lascau – director sportiv IJF, medalia fiind câştigată insă sub drapelul Germaniei.

Mâine începând cu ora 08.00 intră în concurs Corina Căprioriu şi Loredana Ohâi în cadrul categoriei -57 kg.

Pentru informaţii actualizate, urmăreşte Oradejudo.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

FOTO

Foto: IJF Media - Gabriela Sabău/Tamas Zahonyi
laechonw_postmessage:
laechonw_twitterhandle:
laechonw_twitterhash:
laechonw_ogtype_facebook:
article

Leave a Reply