TwitterFacebookGoogle+

INTERVIU Alina Dumitru: “Îmi doresc să avem o finală cu o judoka din România”

Campionatele Mondiale de la Chelyabinsk se pregătesc pentru debut. Rusia va găzdui anul acesta întrecerea mondială unde România participa cu 8 judoka: 3 la masculin şi 5 la feminin. Cu această ocazie, portalul nostru a realizat un interviu cu cea mai titrată judoka a României şi anume Alina Dumitru.

Încep prin a-ţi ura Casă de Piatră din partea întregii echipe a portalului de ştiri Oradejudo.ro.

Vă mulţumesc frumos pentru urare şi le mulţumesc tuturor celor ce au fost prezenţi dar şi celorlalţi ce s-au gândit la mine în ziua de 15 august dar şi după.

” Este greu dar viaţa de sportiv are un început şi un sfârşit “

Cum vezi mondialele de anul acesta şi cum este să nu fii pe tatami la o astfel de competiţie?

Mondialul de anul acesta va fi un pic mai greu faţă de cel precedent de la Rio deoarece au început calificările pentru Jocurile Olimpice din 2016, orice punct acumulat urcând sportivii în clasament. Este greu dar viaţa de sportiv are un început şi un sfârşit iar pentru mine a venit timpul să spun “adio” tatami-ului din postura de concurentă.

Cum ţi se pare astăzi categoria -48 kg, cea la care ai luptat tu şi cine va fi campioană mondială?

Categoria de greutate a suferit unele schimbări faţă de perioada în care eu luptam. Sunt câteva sportive bune şi aici pot enumera Munkhbat, Menezes, Eva Csernoviczki (râde şi îşi aduce aminte de meciurile şi rivalitatea din anii trecuţi) şi am văzut că vine din spate, de la junior, o sportivă puternică din Franţa. Finala cred că între ele se va disputa chiar dacă preferata mea este Monica Ungureanu. Cred în şansele ei, am fost colege şi ştiu că s-a pregătit foarte bine pentru aceasta competiţie.Mi-aş dori, nu pot să neg asta, ca la -48 kg să avem o finală în care să fie o judoka din România.

Despre actualul lot feminin al României ce părere ai?

Lotul nu a suferit schimbări majore, în prin plan fiind fetele care au confirmat în anii trecuţi, Andreea Chiţu şi Corina Căprioriu fiind favoritele mele. Depinde foarte mult de ele, de ziua pe care o prind, este greu dar nu vreau să mă gândesc că vor rata medalia mondială.

” Fiecare clipă a însemnat emoţii şi sudoare “

Un prognostic pentru fetele noastre la competiţia din Rusia?

E greu de dat un prognostic dar eu sper să fie cea mai strălucitoare medalie. Şi favoritele noastre dar şi Loredana Ohâi, Monica Ungureanu sau Larisa Florian pot face surprize şi de aceea spun că un prognostic este complicat. Este greu dar importante pentru ele este să fie o medalie, indiferent de culoare.

O întrebare prin care speram să nu îl supărăm pe Ciprian: Ce a fost mai greu pentru o campioană olimpică? Un Campionat Mondial, Jocurile Olimpice sau „DA-ul” spus pe 15 august?

Oh… (Alina oftează) fiecare clipă este unică şi are însemnătatea ei. Nu ştiu dacă le pot compara dar pot spune că ziua de 15 august a fost una în care am trăit emoţii unice mai ales că am ajuns cu greu, traficul fiind o problemă în calea noastră către locul unde urma să ne căsătorim. Am avut o cununie minunată şi sunt sigură că cei care au fost prezenţi, locaţia fiind Castelul Cantacuzino din Buşteni, s-au simţit ca într-un basm. Ca o concluzie, fiecare clipă a însemnat emoţii şi sudoare dar toate au meritat.

La final aş vrea să transmiţi un mesaj pentru cei ce vor reprezenta România la Campionatul Mondial de la Chelyabinsk.

Le urez tuturor, lotului masculin dar şi celui feminin, să aibă încredere în forţele lor, să aplice ceea ce antrenorii lor le-au explicat, să se gândească în fiecare moment că ei sunt cei mai bun şi trebuie să câştige orice meci indiferent cât de greu este. Baftă multă şi vă aştept cu medalii acasă.

Pentru informatii actualizate, urmăreşte Oradejudo.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

Interviu realizat de Eduard Zgorcea
laechonw_postmessage:
laechonw_twitterhandle:
laechonw_twitterhash:
laechonw_ogtype_facebook:
article

Leave a Reply

1 comment

  1. Pingback: Alina Dumitru, interviu înainte de Mondial | Sport Revolution