TwitterFacebookGoogle+

Japonia, marea câştigătoare în ziua a treia a Campionatului Mondial

  • Written by:

La Chelyabinsk a luat sfârşit a treia zi de competiţie. Categoriile ce şi-au desemnat astăzi câştigătorii au fost -57 kg feminin şi -73 kg masculin. Japonia poate fi considerată marea câştigătoare a zilei după ce la ambele categorii a obţinut medaliile de aur.

Corina Căprioriu şi Loredana Ohâi au fost astăzi sportivele ce au intrat în competiţie pentru România. Vicecampioana olimpică de la Londra a fost eliminată încă din turul preliminar de către judoka din Taipei, Lien Cheng-Ling. Astfel, Campionatul Mondial a luat sfârşit încă de la debut pentru Corina Căprioriu. Singura reprezentantă rămasă în concurs a fost Loredana Ohâi, campioana europeană de tineret (U23) în anul 2013. Aflată în grupa B, aceasta a trecut în primul meci de kosovara, sportivă ce a luptat ca şi Kelmendi sub sigla IJF, Nora Gjakova. Al doilea meci a fost ultimul la această competiţie pentru sportiva noastră, ea fiind învinsă de către Sabrina Filzmoser din Austria, o judoka de 34 ani dar care are un palmares impresionant, în dreptul ei figurând două titluri continentale şi două bronzuri la Campionatele Mondiale, anul acesta reuşind un bronz la Campionatul European de la Montpellier.

Japonia a reuşit astăzi să câştige medaliile de aur la ambele categorii de greutate prin judoka Nae Udaka la feminin şi Riki Nakaya la masculin. Nae Udaka a reuşit un concurs perfect impunându-se în finala contra portughezei Telma Monteiro, aceasta din urmă primind un hansoku make (descalificare) pentru priză pe picior. La masculin, Riki Nakaya şi-a adjudecat medalia de aur în faţa nord-coreeanului Hong Kuk Hyon. Medaliile de bronz au fost câştigate la feminin de Automne Pavia (Franţa) şi Verhagen Sanne (Olanda) iar la masculin de către rusul Musa Mogushkov şi Victor Scvortov, moldoveanul ce reprezintă Emiratele Arabe Unite.

Mâine intra în concurs, la categoria -81 kg masculin, judoka român Cristian Bodîrlău. Acesta va trebui să treacă în primul tur de Ratsimiziva Fetra din Madagascar.

Pentru informaţii actualizate, urmăreşte Oradejudo.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

Foto: IJF Media - Gabriela Sabău/Tamas Zahonyi
laechonw_postmessage:
laechonw_twitterhandle:
laechonw_twitterhash:
laechonw_ogtype_facebook:
article

Leave a Reply