TwitterFacebookGoogle+

Andreea Chiţu, medalie de aur la ultimul Grand Prix al anului

Vicecampioană mondială anul acesta la Chelyabinsk, Andreea Chiţu a reuşit să îşi adjudece medalia de aur la Grand Prix-ul de la Jeju, Coreea de Sud.

După ce a reuşit ca în primele tururi să treacă de judoka precum Sappho Coban (Germania), Lucile Duport (Franţa) şi Tsolmon Adiasambuu (Mongolia), sportivă românca a reuşit să câştige finală în fata niponei Ai Shishime printr-un procedeu punctat cu Ippon (10 puncte).

Pentru Andreea Chiţu (-52 kg) este a doua victorie în cariera sa la un turneu Grand Prix, primul fiind cel din Uzbekistan, la Tashkent. Victoria de astăzi îi aduce 300 de puncte în clasamentul mondial şi o ajută să îşi consolideze poziţia a doua, prima în clasament fiind marea sa rivala, kosovara Majlinda Kelmendi.

Tot astăzi au intrat în concurs alte trei judoka din România: Monica Ungureanu (-48 kg) Corina Căprioriu (-57 kg) şi Loredana Ohâi (-57 kg). Prima dintre cele trei nu a reuşit să mai aibă parcursul de săptămâna trecută de la Grand Prix-ul din China, pierzând medalia de bronz la coreeanca Bo Kyeong Kim. La -57 kg, Loredana Ohâi a fost învinsă în recalificări de bulgăroaica Ivelina Ilieva, terminând concursul pe locul 7, în timp ce Corina Căprioriu a fost invinsă în primul meci de Stefanie Tremblay din Canada.

Pentru informaţii actualizate, urmăreşte Oradejudo.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

Foto: IJF Media - Gabriela Sabău
laechonw_postmessage:
laechonw_twitterhandle:
laechonw_twitterhash:
laechonw_ogtype_facebook:
article

Leave a Reply